Een greep uit ons portfolio

Klik op de logo's voor een korte case study

Slide background

Samen met Miele hebben we hun missie gearticuleerd en zijn we bezig om deze te integreren in het dagelijkse doen en laten van de medewerkers. We proberen alles zo tastbaar en praktisch mogelijk te maken. Deze foto is genomen in Burgers' Zoo, tijdens de "Day of Quality". Medewerkers van Miele hebben eerst gedefinieerd wat kwaliteit is voor Burgers' Zoo en hoe je dat kunt verbeteren. Daarna hebben ze zichzelf de spiegel voorgehouden en vastgesteld wat ze zelf beter kunnen doen op weg naar Perfecte Kwaliteit. Er deden 360 medewerkers mee aan deze dag die AlphaRainbow heeft georganiseerd in samenwerking met Miele en Burgers' Zoo.

Een ander Miele project:

Met het marketing team van Miele hebben we in 2 dagen een ONE PAGE MARKETING PLAN per productgroep gemaakt. Per onderdeel werd eerst een theoretische introductie gegeven en daarna werd het in de praktijk uitgevoerd. Van analyse via doelen en activiteiten naar de marketing kalender. Aan het einde van de tweede dag is het resultaat gepresenteerd aan de directie van Miele

Slide background

In 2010 zijn we met Tri-Sure aan de slag gegaan om hun missie en positionering vast te stellen, vorm te geven en te communiceren.

We begonnen met Tri-Sure Closures Worldwide, wat sterk product gericht is. We zijn uitgekomen op Tri-Sure More Than Closures, wat conceptueel aangeeft dat Tri-Sure ook zeer sterk betrokken is bij pre-sales, after sales en technical support. Maar More Than Closure slaat ook op de missie van Tri-Sure: Protection the Environment Worldwide and Creating a Safe Workplace. Want dat is uiteindelijk waar het om gaat.

Qua productportfolio geeft het aan dat Tri-Sure, naast de closures ook Lids & Tops, Paints & Linings, Closing Rings en Accessories vermarkt.

Op de foto zit ik samen met James King en Qingming Li in Shanghai te genieten van een heerlijk Peking eend. We waren hier om met klanten te praten over de positionering van Tri-Sure.

"Wij werken graag met AlphaRainbow omdat het een zeer professioneel, creatief, effectief en slagvaardig team is!"
Reinier Hietink - Managing Director
Tri-Sure More Than Closures

Slide background

Voor Greif Flexible products & Services zijn we bezig met het integreren van 4 afzonderlijke bedrijven in 1 merk dat alles omvat. Vier bekende spelers uit de flexible industrial packaging scene zijn in 2010 door Greif samengevoegd tot de grootste speler in de markt. Wij mogen Greif helpen met de positionering en de communicatie.

Op de foto de kick-off workshop in Gerona met het hele management van Greif.

"Wij werken graag met AlphaRainbow omdat ze al jaren naar volle tevredenheid een partner zijn op het gebied van marketing en communicatie."

Slide background

Het familiebedrijf van de familie van Hooff, Burgers' Zoo bestaat al meer dan 100 jaar. Met dit enorm gedreven bedrijf, waar het welzijn van de dieren ALTIJD voorop staat zijn we bezig om de strategie voor de volgende 100 jaar vorm te geven.

Op de foto het eco-display van de Safari. Als je in Afrika hebt gewoond dan weet je hoe echt dit is.

"Wij werken graag met AlphaRainbow omdat Michiel met zijn flexibiliteit, persoonlijke benadering, professionaliteit en jaren lange ervaring jouw marketing inspanningen altijd naar een nog hoger niveau weet te brengen waarmee hij jou ook naar een hoger niveau brengt."
Tim Lammers - Burgers' Zoo

"Wij werken graag met AlphaRainbow omdat zij ons op een professionele en gestructureerde manier begeleiden bij het opstellen van ons strategisch kader."
Alex van Hooff - Directeur Burgers' Zoo

Slide background

Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe is een van de mooiste parken in Nederland. Samen met hun hebben we vastgesteld wat het park zo uniek maakt. Dat is de combinatie tussen de natuur, de architectuur en de historische verhalen rondom de Veluwe en het echtpaar Kröller-Muller.

De foto laat de zandverstuiving zien.

"Wij werken graag met AlphaRainbow omdat zij erg sterk zijn in het positioneren van ondernemingen en de medewerkers in dat proces weten mee te nemen."
Seger E. van Voorst tot Voorst - Directeur Nationale Park De Hoge Veluwe

Slide background

Samen met Alexander Koene hebben we voor Greif Flexible Products & Services de kick-off gedaan voor het ontwikkelen van een gezamenlijke missie en positionering.

Deze foto is genomen in Gerona op het fantastische landgoedhotel van chateauform Mas Sant Joan.

"Wij werken graag met AlphaRainbow omdat Michiel zijn hart echt op de juist plek heeft zitten en zaken altijd positief en menselijk benadert. Daarnaast heeft hij een schat aan professionele ervaring en realiteitszin."
Alexander Koene - Owner BR-ND

Slide background

Voor Ralston, de export tak van Van Wijhe Verf, de grootste zelfstandige verfproducent van Nederland, hebben we in Sri-Lanka een workshop marketing gehouden. Met afnemers uit heel Azië hebben we in twee dagen de 4 stappen van het marketing proces doorlopen om ze te helpen nog beter hun kwaliteits verf te vermarkten.

Op de foto de traditionele welkomsdans van het seminar om te zorgen dat het een succes wordt. En dat werd het!

Slide background

Gerzon mogen we helpen met het verder uitbouwen van Victoria's Secret in Schiphol, voor en achter de douane op Schiphol. Met deze professionele klant proberen we op alle gebieden van marktgericht ondernemen een 10 te halen.

Op de foto de Victoria's Secret Shop op Schiphol Plaza.

Slide background

Streekmolen is een start-up door twee jonge gedreven ondernemers diie zeer begaan zijn met gezond leven en gezonde voeding. Wij helpen ze middels een coachingstraject met het verder uitbouwen van hun business

Op de foto een krat met eerlijke streekproducten.

Slide background

Bij de Hand is het gastouderbureau van Karin Meijer die dit met bezieling en ondernemerschap leidt. AlphaRainbow coacht Karin op het gebied van management en marktgericht ondernemen. Begin van dit jaar hebben we een enquete gedaan onder alle gastouders om hun drijfveren beter in kaart te brengen en ze in de toekomst nog beter te kunnen helpen.

Op de foto zie je blije kinderen die bij de hand zijn.

Slide background

Samen met Agrodome en Boubeek geven we invulling aan de communicatie strategie rondom het vermarkten van duurzame bouwmaterialen. Dit is in het kader van een Europees project dat onder Interreg IV B valt: CAP'EM.

"Wij werken graag met AlphaRainbow omdat AlphaRainbow een heldere kijk heeft op marketing en oog heeft voor nieuwe ontwikkelingen in de communicatie naar doelgroepen."
Fred van der Burgh - Directeur
Agrodome

Slide background

Voor Groupe SEB hebben we vele opdrachten vervuld. Onder andere twee sales & marketing seminars en een aantal individuele coachingstrajecten.

"Wij werken graag met AlphaRainbow omdat de manier van werken en interactie volledig past in onze bedrijfsfilosofie van Professioneel werken op een Transparante manier met de juiste toon van Communicatie."

Rob van Poppelen - Managing Director Groupe SEB

Slide background

Cohesion hebben we gecoacht bij de implementatie van het One Page Plan van Gazelle's voorman Verne Harnish. Verne schreef het boek Mastering the Rockefeller Habits en heeft daaromheen een international coaching netwerk opgezet. In 2008 heeft Michiel de training tot Rockefeller coach doorlopen. Kijk eens op Gazelles.com voor meer informatie of bel 06-51119394.

"Wij werken graag met AlphaRainbow omdat naast vakkundig advies en begeleiding je ook veel inspiratie en energie krijgt van hun meetings. Theorie omgezet naar praktijk en bovendien verstaan ze de kunst om marketing te borgen in je organisatie."
Henri Bosman - Directeur
Cohesion

Slide background

Voor Sportlife, onderdeel van Leaf, hebben we met een groep studenten sampling en enquetes uitgevoerd in de meest coole bus die er is. De Sportlife Bus.

Slide background

Voor AudioNova hebben we tijdens hun internationale leadership meeting in Berlijn met alle managers een workshop gehouden om hun missie (The Why) te bepalen. Later hebben we nog aanvullende workshops gedaan voor Schoonenberg, AudioNova Belgie en Geers. Deze foto is genomen tijdens die laatste workshop.


"Wij werken graag met AlphaRainbow omdat zij nuchterheid en eenvoud fantastisch combineren met inspiratie en diepgang.
Zaken simpel houden maar met passie doorvoeren, waardoor het eindresultaat door velen gedragen wordt. En natuurlijk ook omdat we, tijdens het harde werken samen, veel plezier hebben."
Bernadette Paulissen - Marketing Director
AudioNova

Slide background

Voor HomeWizard hebben we meerdere focusgroep onderzoeken gedaan om te kijken hoe verschillende producten door bestaande en potentiële klanten worden beoordeeld. Daarnaast is er ook een promotionele landingspagina voor de website het bedrijf gemaakt in combinatie met andere online activiteiten.

Slide background

Voor de bètafaculteit van de Radboud Universiteit hebben we een focusgroep onderzoek verzorgt. Op de Universiteit zelf hebben we gesproken met alumni van de faculteit. Het doel was om beter inzicht te vergaren in de behoeftes van deze groep, verdeeld in verschillende leeftijdscategorieën.

Slide background

Voor Visualfabriq hebben wij marktonderzoek uitgevoerd ten behoeve van de introductie van hun nieuwe product.

"Wij werken graag met AlphaRainbow omdat een enthousiast team van mensen snel en vakkundig opdrachten eigen maakt en levert."
Jaco Brussé - CEO
Visualfabriq

Slide background

Voor het Oostenrijks Toeristenburo hebben wij een focusgroep onderzoek verzorgt. Het Oostenrijks Toeristenburo wilde meer inzicht in voormalige wintersporters. Waarom waren ze gestopt met wintersport? En hoe kunnen ze gemotiveerd worden om weer te gaan?

Slide background

Voor Schneider Electric hebben wij een focusgroep onderzoek verzorgd. Het bedrijf had een aantal nieuwe producten ontwikkeld en wilde met verschillende eindgebruikers praten om feedback te krijgen.

Slide background

Wij ondersteunen PEC Zwolle voornamelijk door het commerciële team regelmatig te coachen in het Sales & Marketing proces. Links het mooie PEC Zwolle stadion. PEC Zwolle is dé voetbalclub van Zwolle en wij zijn trots dat wij met deze fantastische club mogen samenwerken.

"Wij werken graag met AlphaRainbow omdat Sales start met een gedegen marktonderzoek en de juiste Salessupport en coaching."
Dave Fitsch - Head of Sales PEC Zwolle

Slide background

Voor Alles Draait Om Jij hebben we een focusgroep onderzoek verzorgd. Tijdens de focusgroep zijn medewerkers uit de sectoren metaal & techniek gevraagd om een spel te testen. Het doel van het spel was het verbeteren van de duurzame inzetbaarheid.

Slide background

Voor Sara Lee hebben wij een One-Page-Marketing-Plan Sessie gehouden.

Slide background

Voor Warmteservice hebben we de positionering mogen vaststellen.

Slide background

Voor Van beek Lederwaren hebben wij een interne analyse (o.a. werknemers analyse) mogen doen en een strategisch marketing plan op mogen zetten.

Slide background

VMI