Een greep uit ons portfolio

Klik op de logo's voor een korte case study

Slide background

Wij hebben Miele mogen helpen bij het articuleren van hun missie en de integratie hiervan in het dagelijkse doen en laten.

Deze foto is genomen in Burgers' Zoo, tijdens de Miele Day of Quality.

Medewerkers van Miele hebben op deze dag aangegeven wat kwaliteit voor Burgers' Zoo betekent en hoe ze dit kunnen verbeteren. Vervolgens hebben ze zichzelf de spiegel voorgehouden en vastgesteld wat ze zelf beter kunnen doen op weg naar Perfecte Kwaliteit.

In totaal deden 360 medewerkers mee aan deze dag. AlphaRainbow heeft deze dag in samenwerking met Miele en Burgers' Zoo mogen organiseren.

Een ander Miele project:

In 2 dagen samen met het marketing team van Miele een One Page Marketing Plan per productgroep maken. Analyse > Doelen en Activiteiten > Marketing Kalender.

Aan het einde van de tweede dag is het resultaat aan de directie van Miele gepresenteerd.

Slide background

Samen met Tri-Sure zijn wij aan de slag gegaan om hun missie en positionering vast te stellen, vorm te geven en te communiceren.

Van Tri-Sure Closures Worldwide, wat sterk product gericht is, naar Tri-Sure More Than Closures. Conceptueel: Tri-Sure is zeer sterk betrokken bij pre-sales, after sales en technical support. Maar More Than Closure slaat ook op de missie van Tri-Sure: Protection the Environment Worldwide and Creating a Safe Workplace. Dat is uiteindelijk waar het om gaat.

Qua productportfolio geeft het aan dat Tri-Sure, naast de closures ook Lids & Tops, Paints & Linings, Closing Rings en Accessories vermarkt.

Om de positionering tot leven te brengen hebben wij strategieën opgesteld en helpen wij met de uitvoering hiervan.

Op de foto zit ik samen met James King en Qingming Li in Shanghai te genieten van een heerlijk Peking eend. We waren hier om met klanten te praten over de positionering van Tri-Sure.

"Wij werken graag met AlphaRainbow omdat het een zeer professioneel, creatief, effectief en slagvaardig team is!"
Reinier Hietink - Managing Director
Tri-Sure More Than Closures

Slide background

Greif Flexible products & Services hebben wij mogen helpen bij het integreren van 4 afzonderlijke bedrijven in 1 merk dat alles omvat. Vier bekende spelers uit de industrial flexible packaging industrie zijn in 2010 door Greif samengevoegd tot de grootste speler in de markt. Wij hebben Greif geholpen met de positionering en de communicatie.

Op de foto de kick-off workshop in Gerona met het management van Greif.

Een ander project wat wij meerdere malen per jaar voor Greif doen is een wereldwijd (±80 landen) klanttevredenheidsonderzoek. Op basis van de uitkomsten doen wij per vestiging gerichte aanbevelingen.

"Wij werken graag met AlphaRainbow omdat ze al jaren naar volle tevredenheid een partner zijn op het gebied van marketing en communicatie."

Slide background

Het familiebedrijf van de familie van Hooff, Burgers' Zoo bestaat al meer dan 100 jaar. Met dit enorm gedreven bedrijf, waar het welzijn van de dieren ALTIJD voorop staat zijn we bezig om de strategie voor de volgende 100 jaar vorm te geven.

Op de foto het eco-display van de Safari. Als je in Afrika hebt gewoond dan weet je hoe echt dit is.

"Wij werken graag met AlphaRainbow omdat Michiel met zijn flexibiliteit, persoonlijke benadering, professionaliteit en jaren lange ervaring jouw marketing inspanningen altijd naar een nog hoger niveau weet te brengen waarmee hij jou ook naar een hoger niveau brengt."
Tim Lammers - Burgers' Zoo

"Wij werken graag met AlphaRainbow omdat zij ons op een professionele en gestructureerde manier begeleiden bij het opstellen van ons strategisch kader."
Alex van Hooff - Directeur Burgers' Zoo

Slide background

Een bos vol loslopende apen, dát is Apenheul. Wij helpen de Apenheul bij het continu monitoren van de tevredenheid en ervaring van zijn bezoekers om vervolgens gericht verbeteracties uit te voeren op de korte en lange termijn.

Slide background

Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe is een van de mooiste parken in Nederland. Samen met Het Nationale Park De Hoge Veluwe hebben we vastgesteld wat het park zo uniek maakt. Dat is de combinatie tussen de natuur, de architectuur en de historische verhalen rondom de Veluwe en het echtpaar Kröller-Muller.

De foto laat de zandverstuiving zien.

"Wij werken graag met AlphaRainbow omdat zij erg sterk zijn in het positioneren van ondernemingen en de medewerkers in dat proces weten mee te nemen."
Seger E. van Voorst tot Voorst - Directeur Nationale Park De Hoge Veluwe

Slide background

Samen met Alexander Koene hebben we voor Greif Flexible Products & Services de kick-off gedaan voor het ontwikkelen van een gezamenlijke missie en positionering.

Deze foto is genomen in Gerona op het fantastische landgoedhotel van chateauform Mas Sant Joan.

"Wij werken graag met AlphaRainbow omdat Michiel zijn hart echt op de juist plek heeft zitten en zaken altijd positief en menselijk benadert. Daarnaast heeft hij een schat aan professionele ervaring en realiteitszin."
Alexander Koene - Owner BR-ND

Slide background

Voor Ralston

, de export tak van Van Wijhe Verf, de grootste zelfstandige verfproducent van Nederland, hebben we in Sri-Lanka een workshop marketing gehouden. Met afnemers uit heel Azië hebben we in twee dagen de 4 stappen van het marketing proces doorlopen om ze te helpen nog beter hun kwaliteitsverf te vermarkten.

Op de foto de traditionele welkomsdans van het seminar om te zorgen dat het een succes wordt. En dat werd het!

Slide background

Wij hebben Gerzon mogen helpen met het verder uitbouwen van Victoria's Secret in Schiphol, voor en achter de douane op Schiphol. Met deze professionele klant proberen we op alle gebieden van marktgericht ondernemen een 10 te halen.

Op de foto de Victoria's Secret Shop op Schiphol Plaza.

Slide background

Streekmolen is een start-up door twee jonge gedreven ondernemers die zeer begaan zijn met gezond leven en gezonde voeding. Wij helpen ze middels een coachingstraject met het verder uitbouwen van hun business

Op de foto een krat met eerlijke streekproducten.

Slide background

Bij de hand is het gastouderbureau van Karin Meijer die dit met bezieling en ondernemerschap leidt. AlphaRainbow coacht Karin op het gebied van management en marktgericht ondernemen. Begin van dit jaar hebben we een enquête gedaan onder alle gastouders om hun drijfveren beter in kaart te brengen en ze in de toekomst nog beter te kunnen helpen.

Op de foto zie je blije kinderen die bij de hand zijn.

Slide background

Samen met Agrodome en Boubeek geven we invulling aan de communicatie strategie rondom het vermarkten van duurzame bouwmaterialen. Dit is in het kader van een Europees project dat onder Interreg IV B valt: CAP'EM.

"Wij werken graag met AlphaRainbow omdat AlphaRainbow een heldere kijk heeft op marketing en oog heeft voor nieuwe ontwikkelingen in de communicatie naar doelgroepen."
Fred van der Burgh - Directeur
Agrodome

Slide background

Voor Groupe SEB hebben we vele opdrachten vervuld. Onder andere twee sales & marketing seminars en een aantal individuele coachingstrajecten.

"Wij werken graag met AlphaRainbow omdat de manier van werken en interactie volledig past in onze bedrijfsfilosofie van Professioneel werken op een Transparante manier met de juiste toon van Communicatie."

Rob van Poppelen - Managing Director Groupe SEB

Slide background

Wij hebben Cohesion gecoacht bij de implementatie van het One Page Plan van Gazelle's voorman Verne Harnish. Verne schreef het boek Mastering the Rockefeller Habits en heeft daaromheen een international coaching netwerk opgezet. In 2008 heeft Michiel de training tot Rockefeller coach doorlopen. Kijk eens op Gazelles.com voor meer informatie of bel 06-51119394.

"Wij werken graag met AlphaRainbow omdat naast vakkundig advies en begeleiding je ook veel inspiratie en energie krijgt van hun meetings. Theorie omgezet naar praktijk en bovendien verstaan ze de kunst om marketing te borgen in je organisatie."
Henri Bosman - Directeur
Cohesion

Slide background

Voor Sportlife, onderdeel van Leaf, hebben we met een groep studenten sampling en enquetes uitgevoerd in de meest coole bus die er is, de Sportlife Bus!

Slide background

Voor AudioNova hebben we tijdens hun internationale leadership meeting in Berlijn met alle managers een workshop gehouden om hun missie (The Why) te bepalen. Later hebben we nog aanvullende workshops gedaan voor Schoonenberg, AudioNova België en Geers. Deze foto is genomen tijdens die laatste workshop.

"Wij werken graag met AlphaRainbow omdat zij nuchterheid en eenvoud fantastisch combineren met inspiratie en diepgang. Zaken simpel houden maar met passie doorvoeren, waardoor het eindresultaat door velen gedragen wordt. En natuurlijk ook omdat we, tijdens het harde werken samen, veel plezier hebben."
Bernadette Paulissen - Marketing Director
AudioNova

Slide background

Voor HomeWizard hebben we meerdere Focusgroep onderzoeken gedaan om te kijken hoe verschillende producten door bestaande en potentiële klanten worden beoordeeld. Daarnaast is er ook een promotionele landingspagina voor de website het bedrijf gemaakt in combinatie met andere online activiteiten.

Slide background

Voor de bètafaculteit van de Radboud Universiteit hebben we een Focusgroep onderzoek verzorgd. Op de Universiteit zelf hebben we gesproken met alumni van de faculteit. Het doel was om beter inzicht te vergaren in de behoeftes van deze groep, verdeeld in verschillende leeftijdscategorieën.

Slide background

Voor Visualfabriq hebben wij marktonderzoek uitgevoerd ten behoeve van de introductie van hun nieuwe product.

"Wij werken graag met AlphaRainbow omdat een enthousiast team van mensen snel en vakkundig opdrachten eigen maakt en levert."
Jaco Brussé - CEO
Visualfabriq

Slide background

Voor het Oostenrijks Toeristenburo hebben wij een Focusgroep onderzoek verzorgd. Het Oostenrijks Toeristenburo wilde meer inzicht in voormalige wintersporters. Waarom waren ze gestopt met wintersport? En hoe kunnen ze gemotiveerd worden om weer te gaan?

Slide background

Schneider Electric ontwikkelt ‘connected’ technologieën en oplossingen om energie en processen op veilige, betrouwbare, efficiënte en duurzame wijze te beheren.

Voor Schneider Electric hebben wij een Focusgroep onderzoek verzorgd. Schneider Electric heeft een aantal nieuwe producten ontwikkeld en wilde feedback van de verschillende eindgebruikers verkrijgen.

Slide background

Wij ondersteunen PEC Zwolle voornamelijk door het commerciële team regelmatig te coachen in het Sales & Marketing proces. Links het mooie PEC Zwolle stadion. PEC Zwolle is dé voetbalclub van Zwolle en wij zijn trots dat wij met deze fantastische club mogen samenwerken.

Slide background

Voor Alles Draait Om Jij hebben we een Focusgroep onderzoek verzorgd. Tijdens de focusgroep zijn medewerkers uit de sectoren metaal & techniek gevraagd om een spel te testen. Het doel van het spel was de duurzame inzetbaarheid verbeteren.

Slide background

Vanuit de fabriek in Lisarow, Australië, produceert Sara Lee heerlijke desserts met behulp van hoogwaardige, authentieke ingrediënten. Wij hebben Sara Lee geholpen met het opzetten van een One Page Marketing Plan.

Slide background

Warmteservice is een familiebedrijf met meer dan 50 vestigingen door heel Nederland en biedt een groot assortiment van cv-ketels, radiatoren, vloerverwarming, sanitair, dakbedekking, installatiemateriaal en elektra aan. Wij hebben Warmteservice mogen helpen bij het vaststellen van de positionering.

Slide background

Voor Van beek Lederwaren hebben wij een interne analyse (o.a. werknemers analyse) mogen doen en een Strategisch Marketing Plan op mogen zetten.

Slide background

Sappi is een wereldwijd opererend bedrijf (>150 landen) dat zich toelegt op het bieden van oplossingen voor houtpulp, papierpulp, papier en bioraffinage.

Wij helpen Sappi bij het monitoren van de tevredenheid en ervaring van zijn afnemers om vervolgens gericht verbeteracties uit te voeren op de korte en lange termijn.

Slide background

Dunlop is de marktleider in beschermende laarzen voor o.a. de landbouw, visserij, bouw, voedselverwerkende industrie, olie, gas en mijnbouw. Meer dan 50 landen worden voorzien van comfortabele, beschermende laarzen. Hoogwaardige technologie in combinatie met zorgvuldig handwerk zorgen samen voor de beste werklaars ter wereld.

Wij helpen Dunlop bij het monitoren van de tevredenheid en ervaring van zijn afnemers om vervolgens gericht verbeteracties uit te voeren op de korte en lange termijn.

Slide background

BM van Houwelingen is een zelfstandig familiebedrijf, actief in woning- en utiliteitsbouw, onderhoud en renovatie, projectontwikkeling en toelevering. Ondernemersschap, integriteit en kwaliteit staan hoog in het vaandel. Wij hebben BM van Houwelingen geholpen bij de herpositionering en de vertaling hiervan.

Slide background

Voor het Zuid-Afrikaanse CallForce hebben wij mogen helpen bij de herpositionering en de vertaling hiervan.

Slide background

Voor de Gemeente Zwolle hebben wij mogen helpen bij de visie bepaling van de Zwolse binnenstad in 2030. Wij hebben de visie kunnen ontwikkelingen in samenwerking met 2911 inwoners van Zwolle die twee verschillende online enquêtes hebben ingevuld. De ene groep inwoners heeft een enquête gekregen met als onderwerp ‘Waar staan we?’ en de andere groep heeft een enquête gekregen met als onderwerp ‘Wat is de gewenste situatie?’ Deze inwoners zijn aangesloten bij het burgerpanel van de gemeente Zwolle. Het burgerpanel bestaat uit 10.000 inwoners en is daarmee een van de grootste burgerpanels van Nederland. Er zijn 117 ondernemers uit de binnenstad die hun mening hebben gegeven over het ondernemersklimaat van de Zwolse binnenstad. Ook hebben wij 86 Zwolle Experts uitgenodigd om deel te nemen aan workshops (zie hier). Ook zijn er 35 studenten die grafisch zaken hebben weergegeven en rapporten hebben geschreven met betrekking tot ondernemen, innovatie, leiderschap en overheid.

Slide background

VMI is de toonaangevende producent van machines voor het produceren van banden. Met wereldwijd meer dan 1200 medewerkers biedt het lokale support via service centers in Nederland, Duitsland, Polen, USA, Brazilie, China, Malysie en Rusland.

Voor de VMI hebben wij een workshop mogen geven met gebruik van de 23plusone methode.

Slide background

FENIX, het nanotechnologische materiaal van Arpa Industriale, heeft een revolutie teweeg gebracht in de wereld van interieurontwerp. Het is niet alleen mooi om naar te kijken, maar het is, als allerbelangrijkste, een hightech materiaal, uniek gemaakt door zijn eigenschappen. Voor Fenix hebben wij kwalitatief en kwantitatief marktonderzoek mogen doen.

Slide background

Dolfinarium, het grootste zeezoogdierenpark van Europa.

Wij helpen het Dolfinarium bij het continu monitoren van de tevredenheid en ervaring van zijn bezoekers om vervolgens gericht verbeteracties uit te voeren op de korte en lange termijn.

Slide background

Het Isala Vrouw-kindcentrum is hét centrum binnen Isala voor zorg aan vrouwen, (aanstaande) moeders, pasgeborenen, te vroeggeborenen en kinderen.

Wij helpen Isala bij het continu monitoren van de tevredenheid en ervaring van zijn bezoekers om vervolgens gericht verbeteracties uit te voeren op de korte en lange termijn.

Slide background

Ruime plaatsen, luxe en comfort. Dat is kamperen op camping de Koeksebelt in Ommen.

Wij helpen de Koeksebelt bij het continu monitoren van de tevredenheid en ervaring van zijn bezoekers om vervolgens gericht verbeteracties uit te voeren op de korte en lange termijn.

Slide background

Rinos is een fabrikant van schoonlooptapijt en kokos entreematten.

Wij helpen Rinos bij het monitoren van de tevredenheid en ervaring van zijn afnemers om vervolgens gericht verbeteracties uit te voeren op de korte en lange termijn.