Stap 3:
Actie ondernemen

Je moet na het denken wel wat gaan doen!

AlphaRainbow werkt volgens de AlphaBeta™ methode. Deze methode structureert het marketingproces in 4 logische stappen: 1. Inzicht vergaren, 2. Bestemming bepalen, 3. Actie ondernemen, 4. Voortgang checken.

Nadat je inzicht hebt vergaard en je bestemming hebt bepaald kun je de juiste activiteiten ontwikkelen. Niet eerder!

Waarom is het belangrijk om een activiteiten kalender op te zetten, aan te houden en breed te communiceren?
Veel bedrijven doen wel veel activiteiten maar niet planmatig. Veel van de activiteiten worden ad hoc ingezet en matig (en vaak heel laat) gecommuniceerd zodat alles in het werk moet worden gesteld om het toch voor elkaar te krijgen. Dit kost veel tijd, veel geld en frustreert de organisatie. Bovendien kunnen anderen, op het laatste moment, niet goed bijdragen aan de activiteiten waardoor het minder effectief is dan zou kunnen.

ACTIE ONDERNEMEN volgens de ALPHABETA™ methode is gestructureerd plannen en uitvoeren. Plan the work, work the plan.
AlphaRainbow helpt met het opzetten, uitvoeren en communiceren van een activiteitenkalender. Wij helpen met het ontwikkelen van activiteiten die op de meest efficiënte manier het beste toewerken naar de beoogde doelen. Elke activiteit moet terug te voeren zijn naar een doelstelling, anders moet het niet gedaan worden. Kies de meest effectieve activiteiten, vermijd drogredenen (we gaan toch altijd naar de beurs…).

Producten en diensten die AlphaRainbow aanbiedt:

  • Marketing tools:
    Huisstijl, website, video, social media, Adwords, e-mail, etc.
  • One Page Plan:
    Het marketingplan op 1 A4 (inclusief de kalender).

SO WHAT?
Door een duidelijk marketingplan en activiteitenkalender op te zetten, systematisch uit te voeren en breed te communiceren, kun je effectief en efficiënt al het werk uitvoeren. Bovendien zorgt het ervoor dat de hele organisatie kan bijdragen en voordeel kan halen uit de plannen. Daardoor kun je meer genieten van marktgericht ondernemen terwijl je meer bereikt!

"Nothing is particularly hard if you divide it into small jobs."

Henry Ford